Kada jei ne per atostogas galima išbandyti ką nors naujo? Juk tai gali būti puiki proga atrasti ką nors išties šaunaus. Pavyzdžiui, citrinų kremą (vadinamąjį lemon curd). Visada žiūrėdavau į jį su susižavėjimu – ta sodri geltona spalva, apetitą keliantis tirštumas… Bet niekada nemaniau, kad ateis ta diena, kai pati jį išbandysiu.

Tikėtina, kad Astos Černės perskaityta receptų knyga mane padrąsino imtis šio darbo. Ir galiu pasakyti, kad nepasigailėjau. Pradėjusi virinti, truputį išsigandau, kad niekas čia man netirštėja (va, galvoju, ir nepavyko, šitiek produktų sugadinta…), tačiau kai nubėgusi trumpam į kambarį ir grįžusi, visgi radau tirštėjantį kremą, lengviau atsikvėpiau, atrodo, kad man pavyko.

Dabar lieka sugalvoti, kur jį panaudoti. Taip, taip, padarai, po to galvoji… Bet manau, kad variantų begalės. Juk citrina – toks universalus ir visur tinkamas vaisius.