Tradiciškai sūrio pyragams naudojamas sausainių arba trapios tešlos pagrindas. Dėl šios priežasties galite labai daug eksperimentuoti! Jei parašyta, kad naudojami avižiniai sausainiai, galite naudoti avižinius be glitimo arba cukraus. Jei arbatiniai (kaip Gaidelis), galite keisti kitais savo mėgstamais. Lygiai tas pats su trapia tešla. Jei parašytas receptas su įprastais kvietiniais miltais, galite juos keisti visų grūdo dalių, speltos ar miltų mišiniu be glitimo. Tiesiog žiūrėkite, kad tešla būtų minkšta, ne per sausa.

Štai ir dar viena desertų receptų knyga į mano perskaitytų knygų sąrašiuką. Ir šį kartą tai jau trečia Liucinos Rimgailės receptų knyga. Bibliotekoje pamačiusi šią knygą iš karto sau pasakiau, kad būtinai imsiu paskaityti. Net jei žinojau, kad receptų knyga, kurioje viso labo tik 20 receptų, nebus gausi savo apimtimi, vis tiek čiupau ją į rankas. Paprasčiausiai turbūt žavi lengvas, šiltas, mielas Liucinos Rimgailės knygų stilius. O kur dar itin spalvingos, seilę varvinti skatinančios nuotraukos…

Skaitydama knygą 20 tobulų sūrio pyragų mintimis pasinėriau į trumpą, bet labai svaiginančią keptų ir nekeptų pyragų gamybos kelionę. Galvojau, kokios apimties tortų formas jau turiu ir kokias dar reikėtų įsigyti, jei norėčiau ką nors sėkmingai pasigaminti iš šios knygos.

Kaip ir beveik visuomet, perskaičiusi receptų knygą nežinau ar iš jos kažką gaminsiu, bet žinau, kad, pavyzdžiui, šiuo kartu neabejotinai praplėčiau savo akiratį apie sūrio pyragus.

100 puslapių

Šaltiniai: ištrauka – Liucina Rimgailė – 20 tobulų sūrio pyragų, paveikslėlis – www knygos.lt