Saldumynai dažniausiai yra siejami su malonumu ir poilsiu. Ir nors šiuo malonumu piktnaudžiauti nevalia, retas žmogus gali atsispirti akį traukiantiems, burnoje tirpstantiems desertams, ypač pačių pagamintiems namuose. Todėl saldžiais patiekalais reikia mėgautis lėtai, valgyti mažais kąsneliais ir dalytis su draugais bei šeimos nariais.

Ar tu taip pat mėgsti skaityti desertų receptų knygas kaip ir aš? Ne tiek gamini tuos receptus, kiek daugiau apie juos skaitai? Prisistatyk, tu visai panašus į mane. Skaitau ir atrodo, kad realiai maišau tuos kremus, malu riešutus, pjaustau braškes ar pan. Tačiau kai iš tikrųjų reikia kažką pagaminti, vis ruošiuosi ruošiuosi tam tobulam momentui, o laikas vis bėga ir bėga.

Ir šį kartą mano akis patraukė Ingos Pupelienės receptų knyga Saldi akimirka, kurioje mūsų pasimėgavimui pateikta daugiau nei 100 desertų receptų, tarp kurių: tortai, pyragai, keksai, vyniotiniai, pyragaičiai, keksiukai, sausainiai, bandelės, riestainiai, mažieji desertai, gėrimai. Saldėsių mėgėjui tikrai iš ko rinktis. Vienus desertus pagaminti lengviau, kitus – sunkiau, tačiau prie daugybės receptų informuojama – lengva bus ar sunku, tad galima iš anksto įsivertinti kiek padirbėti esi nusiteikęs ir kibti į darbus.

Gaminant konditerijos gaminius su miltais, niekada nereikia sudėti iš karto visų recepte nurodytų miltų, nes, priklausomai nuo kitų ingredientų drėgmės, jų gali būti per daug. Tuomet gaunama per kieta tešla ir gaminiai būna nepurūs. Jei neparašyta kitaip (pvz., plikytai tešlai reikia suberti visus miltus vienu kartu), miltus reikėtų berti dalimis ar bent nesuberti visų iškart.

Ingos Pupelienės knyga Saldi akimirka – ypač spalvinga, kūrybinga knyga, iš kurios galima pasigaminti įvairių desertų tiek šventei, tiek kasdienai.

176 puslapiai

Šaltiniai – paveikslėlis – www.patogupirkti.lt, ištraukos iš Ingos Pupelienės knygos Saldi akimirka