Kepinių kokybę lemia ne tik miltai, bet ir tešlos kildinimo medžiagos – purikliai, suteikiantys duonai ir pyragui purumo, tūrio bei skonio. Mielinei tešlai kildinti dažniausiai naudojamas raugas ir mielės. Tešlai kildinti gali būti naudojamos ir sausos mielės (net derinant kartu su raugu ir mielėmis), kepimo milteliai (t. y. sodos mišinys su krakmolu, citrinos rūgštimi ir pan.) arba tiesiog valgomoji soda.

Susimąsčiau, kad receptų knygas kartais man visai smagu paskaityti tiesiog prasiblaškymui. Aišku, pasidairau ir naujų idėjų patiekalų gamybai, ugdau kūrybiškumą, bet ne vien tai.

Taigi šį kartą perskaičiau receptų knygą apie įvairius kepinius, kuriems naudojami pačių įvairiausių rūšių miltai – duoną, blynus, pyragus, bandeles, sausainius. Ir išties pasisėmiau netikėtų minčių, ką galėčiau gaminti artimiausiomis dienomis!

Pasklaidyk ir tu šią knygą, jei mėgsti kepinius, tačiau pritrūkai idėjų ar tiesiog nori išmėginti kažką naujo.

176 puslapiai

Šaltiniai: paveikslėlis - www.knyguklubas.lt, ištrauka – Vida Kaminskienė, Nomeda Martišiūtė – Namų kepyklėlė: duona, blynai ir pyragai

Tekstą parengė Ligita iš Ligi Dangaus