Nuo žemės grumstelio pločio ligi dangaus
Ar kas nors gali prilygti pasitenkinimui, kurį pajuntame ištraukę iš orkaitės tobulai iškepusį pyragą? Svarbiausia laikytis recepto, kitaip tariant, tiksliai dėti visų sudedamųjų dalių tiek ir tokiomis proporcijomis, kaip nurodoma. Be to, naudoti tokias kepimo formas ir kitus indus, kurių būtinai reikia konkrečiam desertui ruošti. Taip pat nepamirškite, jog mielinė tešla minkoma ilgai, kad į ją patektų kuo daugiau oro, o trapi – trumpai, kad nespėtų ištirpti sviestas.
Perskaičiau dar vieną puikią receptų knygelę, leidusią mintimis pakeliauti po platųjį pasaulį. Šį kartą turėjau galimybę pažinti tradicinius įvairių pasaulio šalių pyragus. Knygelė labai nedidelė, tačiau gausiai iliustruota, joje pateikta kalnas naudingos informacijos, nenutylima kiek laiko užtrunka vienas ar kitas gamybos procesas.
Pyragai su avižiniais dribsniais ilgai išlieka švieži. Dėl to jie buvo populiarūs tarp pirmųjų naujakurių Amerikos prerijose. Imbierinius sausainius JAV pirmieji pradėjo kepti ūkininkai iš Vokietijos, įsikūrę šiame regione.
64 puslapiai (#9)
Šaltiniai: ištraukos – Tradiciniai pyragai, paveikslėlis – www.retroknygos.lt
Jūs lankotės mano asmeniniame tinklaraštyje, kuriame dalinuosi su Jumis savo mintimis, pastebėjimais. Čia taip pat vyksta turiningos diskusijos ir konkursai.
Labai lauksiu ir Jūsų minčių, nesivaržydami* komentuokit, siūlykit įvairias temas. Drauge galim atrast reikšmingų dalykų – nuo žemės grumstelio pločio ligi dangaus. Pradedam paieškas.
* yra papildomų sąlygų:)
Ligita
You visit my personal blog, where I share with you my thoughts and observations. It also hosts rich debates and competitions.
I will wait for your thoughts, feel free* to comment and to offer a variety of topics. Together we can discover important things – from the ground up to the sky. Let’s start the search.
* There are additional conditions:)
Ligita
Rašyti komentarą