Ar kas nors gali prilygti pasitenkinimui, kurį pajuntame ištraukę iš orkaitės tobulai iškepusį pyragą? Svarbiausia laikytis recepto, kitaip tariant, tiksliai dėti visų sudedamųjų dalių tiek ir tokiomis proporcijomis, kaip nurodoma. Be to, naudoti tokias kepimo formas ir kitus indus, kurių būtinai reikia konkrečiam desertui ruošti. Taip pat nepamirškite, jog mielinė tešla minkoma ilgai, kad į ją patektų kuo daugiau oro, o trapi – trumpai, kad nespėtų ištirpti sviestas.

Perskaičiau dar vieną puikią receptų knygelę, leidusią mintimis pakeliauti po platųjį pasaulį. Šį kartą turėjau galimybę pažinti tradicinius įvairių pasaulio šalių pyragus. Knygelė labai nedidelė, tačiau gausiai iliustruota, joje pateikta kalnas naudingos informacijos, nenutylima kiek laiko užtrunka vienas ar kitas gamybos procesas.

Pyragai su avižiniais dribsniais ilgai išlieka švieži. Dėl to jie buvo populiarūs tarp pirmųjų naujakurių Amerikos prerijose. Imbierinius sausainius JAV pirmieji pradėjo kepti ūkininkai iš Vokietijos, įsikūrę šiame regione.

64 puslapiai (#9)

Šaltiniai: ištraukos – Tradiciniai pyragai, paveikslėlis – www.retroknygos.lt