Mielinės bandelės visada gardu, jos namams suteikia daugiau jaukumo ir šilumos.

Todėl šiandien panorau pasimėgauti ramybe namuose ir iškepiau mielinių bandelių su varške. Recepto pagrindas iš interneto, tačiau imti mažesni produktų kiekiai ir įdaras paruoštas savitas.

Tešlai:
300 g miltų
40 g cukraus
30 ml aliejaus
125 ml pieno
1/2 kiaušinio
8 g šviežių mielių
žiupsnelis druskos

Įdarui:
360 g varškės
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai grietinės

Aptepimui
1/2 kiaušinio


Taigi pasiruošusi visus produktus (kurių, beje, nemažai!), kibau į darbus.

Išsiplakiau kiaušinį. 1/2 pasilikau bandelių aptepimui, kitą 1/2 dalį lengvai pasūdžiau ir į sūdytą dalį įplakiau aliejaus. Ant silpnos ugnies truputį pakaitinau pieną, po to jį sumaišiau su mielėmis ir cukrumi. Galiausiai į kiaušinio plakinį įmaišiau pieno mišinį ir gautą ruošinį įpylusi į miltus, iš visko išminkiau mielinę tešlą, kurią apie pusvalandį kildinau apie 60 laipsnių orkaitėje.

Kol tešla kilo, iš varškės, cukraus ir grietinės pasiruošiau bandelių įdarą.

Galiausiai pakilusią tešlą išdalijau į 6 dalis.

Iš kiekvienos dalies suformavau po rutuliuką, rutuliukuose įspaudžiau duobutę ir į tas duobutes įdėjau po kupiną šaukštą varškės įdaro. Įdarą šiek tiek prispaudžiau, bandeles aptepiau pasiliktu kiaušinio plakiniu (pastebėjimas: varškės įdaro ir kiaušinio plakinio šiek tiek liko nepanaudotų) ir pašoviau į orkaitę, kur kepiau apie 15 minučių 200 laipsnių temperatūroje, kol bandelės dar labiau iškilo ir lengvai parudavo.

Šios bandelės tinka su kokiu karštu ar šaltu gėrimu, arba net vienos.

Tekstą parengė Ligita iš Ligi Dangaus