Knygos pradžioje surašiau pagrindinius patarimus, ir nuoširdžiai tikiuosi, kad perskaitysi ir įsiminsi. Juos rašiau galvoje turėdama klausimus bei pasidalinimus, kurių sulaukiu iš savo auditorijos socialiniuose tinkluose. Puikiai žinau, kad pagrindinė problema yra subliuškę, sausi arba kieti keksiukų biskvitai, o taip pat ištižęs, beformis kremas. Patarimų skiltyje surašiau, kaip to išvengti ir, žinoma, pridėjau daugiau naudingų pastabų.

Tas jausmas, kai su knyga prasideda ir baigiasi kiekviena diena. Ilgai dvejojau ar noriu įsigyti Liucinos Rimgailės knygą Tapk keksiukų karaliene: 25 unikalūs ypatingai gardžių keksiukų receptai, bet begalinis noras dar spėti sudalyvauti keksiukų konkurse nugalėjo. Ir kadangi šios knygos bibliotekoje neradau, internetu įsigyjau savo nuosavą egzempliorių. Gal ir gerai, kad dabar turiu savo knygą, galėsiu bet kada atsiversti norimą receptą. Nežinau, ar pavyks spėti sudalyvauti metiniame keksiukų konkurse, tačiau dedu visas pastangas, kad pavyktų, įsigyjau krūvą papildomų antgalių įvairiems kremams ir jau pradėjau gaminti keksiukus pagal šią knygą. Bet kokiu atveju net jei nespėčiau, ruošimasis dalyvauti šiame konkurse jau ir dabar pakylėja, net ir tada kai daugumai knygos receptų ingredientų tenka ieškoti papildomai arba laukti, kol į namus atkeliaus užsakytos įmantresnės keksiukų kepimo formelės.

Galvoju, kad metams baigiantis tikrai bus ką prisiminti, tik reikia neslopinti kūrybiškumo savyje. Galbūt pradėjusi nuo Liucinos Rimgailės keksiukų kepimo, galiausiai atrasiu ir savuosius skonių derinius.

135 puslapiai (#17)

Šaltiniai: ištrauka – Liucina Rimgailė – Tapk keksiukų karaliene: 25 unikalūs ypatingai gardžių keksiukų receptai, paveikslėlis – www.pegasas.lt