Kad sugundytų, saldainiai turi būti spalvoti, kvepiantys ir įvairios struktūros. Pripažinkite, juk liūdna valgyti vien rudus čiulpinukus. Gamindami saldainius ignoruosite cheminius priedus, kuriuos taip mėgsta konditerijos pramonė. Natūraliais būdais suteiksite savo skanėstams energijos, ir tam padės braškių sirupas, matė ar mėlynių milteliai. O kur dar eteriniai aliejai ir prieskoniai, kurie, gerai subalansuoti, maloniai sužadina skonio receptorius. Neužmirškite agaro ir tapijokos, stiprinančių struktūrinės medžiagos paviršių. Iš pirmo žvilgsnio atrodo sunku patiems pasigaminti saldainių, bet įsigiję cukraus termometrą ir kelis būtinus įrankius jausitės kaip tikri konditeriai!

Bio saldainių dirbtuvėlė – nedidelės apimties, bet itin spalvinga knygelė, kurios jau pavadinimas sufleruoja, į kokią laboratoriją mes čia patekome. Autorė mums pateikia per 20 saldėsių receptų, kurie iliustruoti vaizdžiomis, kūrybingomis nuotraukomis. Kai kurie receptai įprastesni, o kai kurie kaip, pavyzdžiui, tie, kuriems paruošti reikia kriauklių ar gyvų gėlių, kur kas labiau nustebina.

Vaikai mėgsta rankioti kriaukles per atostogas prie jūros ir jas saugoti kaip prisiminimą. Tad kodėl jų nepanaudojus rududu kremo gamybai? Norėdami išvengti kristalizacijos, imkite medų arba cukrų, kuriame gausu gliukozės. Patarimas: rinkitės kriaukles su bukomis briaunomis, kad neįsidrėkstumėte liežuvio.

Visai verta leistis į šią spalvingą saldainių kūrimo kelionę, kad pradžiugintume save ar savo mažuosius.

72 puslapiai, vertė Daiva Petrulienė (#2)

Šaltiniai: ištraukos – Linda Louis – Bio saldainių dirbtuvėlė, paveikslėlis – www.patogupirkti.lt