Ilgainiui tikrai suprasite, kokio skonio kariai Jūsų mėgstamiausi. Svarbiausias dalykas ruošiant karį yra prieskoniai. Dauguma prieskonių galite įsigyti azijietiškų, taip pat turkiškų arba arabiškų maisto produktų parduotuvėse. Geriau pirkite pankolių, kardamonų, kuminų, kalendrų, gvazdikėlių, garstyčių ir anyžių sėklas ar grūdelius ir juos, pvz., sugrūskite grūstuvėje ar sumalkite prieskonių malūnėliu. Iš anksto sumalti prieskoniai greitai praranda aromatą.

Įvairūs prieskoniai pagardina patiekalus suteikdami jiems malonų aromatą ir skonį. Pasaulyje skaičiuojama galybė skirtingų prieskonių, todėl kiekvieną kartą jūsų pagamintas patiekalas gali būti kitoks, tik reikia trupučio išmonės ir kūrybingumo derinant prieskonius. Štai mano rankose atsidūrė spalvinga receptų knyga, kurios pagrindas – karis. Tai prieskonių mišinys, kurio sudėtyje būtinai yra tam tikra dalis ciberžolės šaknies. Ciberžolė patiekalams suteikia ne tik tam tikrą skonį, bet ir ryškiai juos nuspalvina.

Knygoje 50 receptų, tikrai rasite ką pasigaminti.

112 puslapių (#16)

Šaltiniai: ištrauka iš knygos Kariai. Kvapnūs, kupini prieskonių ir tiesiog gardūs