Daugelis savo artimą giminaitį ar bičiulį pradžiugintų padovanoję ką nors skanaus ir pačių pagaminto. Dovanoti savo rankų darbo dovanas daugelyje Vakarų šalių jau seniai įprastas dalykas. Valgomos dovanos, pirmiausia kalėdinės, labai populiarios Skandinavijos šalyse, kur gyvenimo būdas daug kuo panašus į mūsiškį. Iš šių šalių dažnai imame gerą pavyzdį.

Pasisėmiau dar mažumėlę idėjų namų gamybos gardėsiams. Ir šį kartą iš knygos Gardžios dovanos.

Patyrę konditeriai nerekomenduoja cukrinių saldumynų gaminti lietingą ar labai drėgną dieną, nes tokiomis dienomis gaminamų saldumynų paviršius lieka lipnus ir saldumynai būna tąsūs.

Nedidelės apimties, spalvingomis nuotraukomis gausiai apipavidalinta knyga kupina dovanojimui tinkamų gardėsių receptų, kuriuos taip ir traukia išbandyti. Dauguma yra saldumynai, bet pasitaiko ir tokių kaip pagardintas actas, aliejus ar pan.

127 puslapiai (#9)

Šaltiniai: ištraukos iš aprašomos knygos, viršelis – www.knygos.lt