Štai ir sugrįžo ryškiosios morkelės į mano tinklaraščio receptų skiltį.

Ir šį sykį labai netikėtame recepte – šiame įraše pamėginsiu detaliai aprašyti ir nuotraukomis pailiustruoti kaip gaminau morkų ir citrinų džemą.

Nors įprasta, kad morkos dažniau tampa nesaldžių patiekalų ingredientu, man jos visai dera prie saldėsių.

Todėl galiausiai ėmiau ir pasiryžau išmėginti naują receptą iš savosios konservų receptų knygos Konservavimas. Lengvai ir paprastai.

Knygoje nurodoma taip:

500 g morkų
3 citrinų sulčių ir sutarkuotos žievelės
375 g cukraus

Tai aš ėmiau morkų ir cukraus pusantros normos, tik citrinas įdėjau tris, o ne keturias su puse, nes maniškės labai didelės, tai pamaniau užteks.


Iš pradžių nuploviau, nuskutau, sutarkavau morkas. Tada nutarkavau citrinų žieveles, jas pasidėjau atskirai, iš citrinų išspaudžiau sultis (gavau apie 200 ml!) ir galiausiai morkas, citrinų žieveles, citrinų sultis permaišiau su cukrumi, suverčiau į puodą ir užpylusi vandeniu, kad viskas apsisemtų, viriau vis pamaišydama apie dvi valandas su puse.

Recepte rašo, kad virti apie keturias valandas ant silpnos ugnies vis pamaišant, tai ar mano ugnis nebuvo tokia silpna, ar kas, bet teko viryklę išjungti gerokai anksčiau nei manyta, nes atrodė, kad jau pats tas (pavyzdžiui, nugaravęs net ir pakartotinai piltas vanduo!).

Iš mano produktų kiekio pavyko daugiau nei kilogramas įstabaus morkų ir citrinų džemo! Sakyčiau, kad visai neblogai.

Tekstą parengė Ligita iš Ligi Dangaus