Iškepti blynus išties nesunku. Jais galima greitai numalšinti alkį ir pavaišinti nelauktai atėjusius svečius. Iš paprastos tešlos, pridėję įvairių saldžių ar nesaldžių priedų, iškepsite vis kitokio skonio blynų. Galite pridėti makaronų, košės ar kepsnių likučių, mėgstamų daržovių ir vaisių. Žinoma, visi priedai turi būti supjaustyti mažais gabaliukais, o daržovės ir vaisiai pakepinti ar išvirti. Atkreipkite dėmesį, kad kepant netgi paprasčiausius blynus į tešlą pagal skonį galima pridėti šiek tiek cukraus – patiekalas nebus saldus, tačiau pagerės jo skonis.

Blynai ir vafliai – spalvinga, maža receptų knygelė, kuri man pasitarnavo prasiblaškymui kelionėje, o grįžusi į namus baigiau ją skaityti. Iš receptų pasisėmiau idėjų, kurias norėčiau išbandyti, tik užkliuvo vienas dalykas – nesupratau kodėl receptuose reikiamas miltų, tarkuoto sūrio ar kai kurių kitų birių produktų kiekis daugumoje receptų nurodytas mililitrais, o ne gramais lyg tai būtų skystis.

96 puslapiai (#13)

Šaltiniai: ištrauka iš knygos, viršelis – www.patogupirkti.lt