Namuose iškeptas tortas arba keksas, pyragaičiai arba pyragėliai visada yra puikūs ir laukiami suvenyrai, kuriuos dovanoja pakviesti svečiai šeimininkams. Šioje knygoje Jūs rasite receptus, praktiškai tinkančius visokio skonio ir poreikių kepiniams, o taip pat skirtus tokiems asmenims, kurie mėgsta labai saldžius arba, atvirkščiai, prėskus kepinius, tiems, kurie skaičiuoja arba neskaičiuoja kalorijas, o taip pat ir sergantiems diabetu.

Išvydote dar vieną knygos apžvalgą ir pamanėte, kad visai pamiršau savo iššūkį? Tikrai ne, tačiau labai atsiprašau, kad viskas šiek tiek užstrigo, bet tikiu, kad greitai vėl pajudės į priekį. Turbūt tas receptų knygų tolimesnis skaitymas rodo, kad aš vis jaučiuosi turinti nepakankamai žinių, nežinau.

Ir taip, aš vėl šį kartą skaičiau apie desertų gamybą. Skaičiau ir fantazavau. Kai ką spėjau ir išbandyti – kavos kremą tortui. Pavyko šiek tiek kartokas, bet iš esmės manau, kad kitą kartą į grietinėlę įdėjus mažiau tirpios kavos, viskas būtų kaip tik. O šį kartą į rankas pateko gana sudėtingų receptų kupina, bet tikrai labai įdomi A. Burdos knyga Šventiniai kepiniai: patys skaniausi pyragai, tortai, saldainiai ir sausainiai, o taip pat suvenyrai. Knygoje labai daug receptų, tad konditerija besidominčiam ar jau įgudusiam konditeriui gaminant pagal pateiktus receptus tikrai nebus kada nuobodžiauti. Įdomu tai, kad autorė prie daugybės receptų pateikia savo patarimus, kad viskas pavyktų dar puikiau, o, be to, pastebi, ką reikia žinoti, kad galiausiai galėtum ir pats kurti savo receptus.

142 puslapiai, iš vokiečių kalbos vertė Stanislava Petkelienė (#7)

Šaltiniai: ištrauka – A. Burda – Šventiniai kepiniai: patys skaniausi pyragai, tortai, saldainiai ir sausainiai, o taip pat suvenyrai , nuotrauka – www.sena.lt