Yra tokių desertų, kurie tapę klasikiniais ir perduodami karta iš kartos. Vienas iš tokių desertų – tinginys. Paprastas desertas iš sausainių plius keletos kitų ingredientų. Visada jį darydavau pagal klasikinį receptą – iš sausainių, saldinto kondensuoto pieno, sviesto ir kakavos, na, retsykiais, norėdama trupučio įvairovės, įmaišydavau keletą skiltelių šokolado.

Tai desertas, kuris dažniausiai niekada nepaveda, kai reikia kuo nors pavaišinti netikėtus svečius. Ir jį ruošiant sunku (nors, aišku, įmanoma…) kur nors suklysti.

Bet štai atėjo diena, kai panorau išbandyti naują tinginio variantą. Namuose jau senokai užspaudusi turėjau indelį rududu kremo, tik vis nedrįsdavau jo atidaryti – norėjosi su juo pagaminti šį bei tą ypatingo. Ir, aišku, netikėtai internete atradau visai paprastą tinginio variantą vos iš trijų ingredientų, kuriam be sausainių ir sviesto, dar tereikėjo indelio rududu kremo.

Taigi pasiraitojau rankoves ir kibau į darbą. Pabaigus, sunkiausia buvo sulaukti, kol šis karamelinis tinginys sustings. Bet kantrybė tikrai atsipirko – tinginys išties gardus ir kone tirpstantis burnoje. Visgi labai saldus, taigi kas nelabai mėgsta itin saldžius gaminius, turėtų susilaikyti nuo šio skanėsto arba dėl kontrasto į jį įmaišyti kokių nors rūgštesnių vaisių ar uogų, pavyzdžiui, spanguolių.