Šiame tinklaraštyje jau džiūgavau atradusi ir pasigaminusi skanutėlių varškės sausainių. Kadangi tai tokie sausainiai, kuriuos norisi gaminti ir gaminti, nusprendžiau daugiau ar mažiau vaizdžiai pademonstruoti, kaip aš juos gaminu.

Ėmiau:

180 gr varškės
180 gr margarino (arba dedamas sviestas)
180 gr miltų (papildomai kočiojimui)
pagal skonį cukraus (arba dedamas dar cinamonas, cukraus pudra ir pan.)

Iš pradžių suminkiau varškę su margarinu (nelydytu!).

Tada į varškės ir margarino masę įmaišiau miltus ir taip paruošiau tešlą. Įjungiau orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių. Išklojau skardą kepimo popieriumi.

Po to griebiau kočioti tešlą ir iš juos pjauti skritulius.

Kiekvieną skritulį barsčiau cukrumi, lenkiau, vėl barsčiau, vėl lenkiau ir apibarsčiusi viršų cukrumi dėjau į skardą.

Iš mano nurodyto kiekio man pavyko viena pilnutėlė didžiulė skarda. Sausainius kepiau 180 laipsnių orkaitėje apie 22 minutes. Po to, kad ir kaip sunku, palaukiau, kol kiek pravės, ir ragavau.

Na, kaip ir teigia autorė, pas kurią radau šį receptą, atsivalgyti tikrai neįmanoma!!!

Tekstas ir nuotraukos Ligitos iš Ligi Dangaus