Rodos, visai neseniai į mobiliuosius telefonus gaudavom įvairių juokingų žinučių, kurios mums siūlydavo draugystę, meilę, sėkmę ir tik už tai, kad persiųstumėm šią informaciją dar 5 ar 10 draugų. Būdavo gąsdinama – nepersiųsi, tavęs laukia kone garantuota nesėkmė. Bet atėjo nauji neramūs laikai, pasikeitė ir SMS’iniai burtai.

Šiandien iš draugės gavau tokią žinutę (kalba netaisyta):

„+ + + ATEJO LAIKAS PASMERKT VALDZIA. Ji smugdo zmones, is moksleiwiu atima aukstesny moksla, is jaunu mamu atima pinigus kurie priklauso ju vaikams, atima darbo wietas, kelia mokescius, kodel kenciam mes? Paprasti zmones? Kodel KUBILIUS turi teise mus teisti? Ar jis karalius? Pyp… Jis lohas kaip i wisi tie kur waldzia skaitos! Paremk sia akcija siusk visiems lietuwos zmonems negali si netwarka testis.“

Sakyčiau toks keistokas, agituojantis tekstas ar netiesa? Ypač dabar, po riaušių. Turėjau galimybę perskaityt jį pažįstamam ekonomistui. Jis atraportavo:

„O tu ką, gal nežinai kas tokias žinutes rašo? Seniai žinoma, kad telekomunikacijų bendrovės taip prisiduria papildomų pinigų. Tam specialiai samdomi žmonės. Jie rašo paikus tekstelius, žmonės juos gauna, siuntinėja kitiems į skirtingo ryšio tinklus ir… Kažkas iš to užsidirba“

Patikėkit, man žandikaulis atvipo! Nežinau kaip jūs, bet tokios versijos nė nebuvau girdėjusi. Galbūt per daug nesižaviu pagunda gaišti laiko siuntinėdama bereikšmius tekstelius… tačiau šiandieninis mane suneramino. Nejaugi vėl norima mus sukiršti? Gi net nespėjom atsikvėpti po penktadienio įvykių. O gal tauta kviečiama „atsibusti iš svetimo sapno“?

Tekstą parengė Ligita iš „Ligi Dangaus“